Archief voor mei 2019
Hoe verwerken we de kosten voor een personal trainer op de werkvloer?
Wij huren wekelijks een personal trainer in waarmee onze medewerkers kunnen sporten op het terrein van ons bedrijf. Worden de kosten voor deze personal trainer nu op nul gewaardeerd of moeten we de kosten onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling?
Lees meerMogen werknemers zakelijke reiskosten betalen met de creditcard van de zaak?
Een aantal medewerkers van ons gebruiken een creditcard van de zaak om zakelijke kosten te betalen als ze in het buitenland zijn. Nu zitten hier ook vaak reiskosten bij. Mogen zij die gewoon betalen met de creditcard of moeten wij die verplicht verwerken in de salarisadministratie zodat dit ook op de salarisstrook komt te staan?
Lees meerAlgemene voorwaarden
Bij elke overeenkomst hoort een bijlage met algemene voorwaarden. Deze voorwaarden worden ook wel de ‘kleine lettertjes’ genoemd. Omdat u algemene voorwaarden bij elke overeenkomst nodig heeft, is het handig goede algemene voorwaarden te hebben. Deze duidelijke, afgebakende cursus over algemene voorwaarden leert u hier alles over. Na deze cursus kunt u snel de algemene…
Lees meerPersoneelslening of voorschot
Heeft een werknemer (tijdelijk) financiële problemen, dan kan de werkgever hem helpen door middel van een personeelslening of voorschot. Wanneer is nu precies sprake van een lening of een voorschot? En wat betekent dit voor de fiscale behandeling? Deze e-learningcursus geeft u antwoord op deze vragen.
Lees meerGegevens beschermen bij aannemen nieuwe werknemer
Bij het aannemen van een nieuwe werknemer moet u voor de veiligheid van uw organisatie een goede screening uitvoeren, terwijl u zich ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet houden. Dit laatste betekent onder meer dat u de plicht heeft om de nieuwe werknemer of contractant uitdrukkelijk om toestemming te vragen voor het verwerken…
Lees meerMag een fout in een getekende arbeidsovereenkomst worden aangepast?
Mag een reeds getekend contract door de werkgever en werknemer met daarin een foutieve datum uit dienst aangepast worden?
Lees meerProfessionele personeelsadministratie
Zelfs als u maar één naam op uw loonlijst heeft staan, bent u verplicht een personeelsadministratie bij te houden. Daar komt best veel bij kijken. Veel ondernemers weten wel dat er volgens de ‘Wet bescherming persoonsgegevens’ specifieke eisen worden gesteld aan een professionele personeelsadministratie, maar wat deze precies inhoudt? Behoefte aan een kort en bondig…
Lees meerHoe wordt de waarde bepaald als het gaat om loon in natura?
Bij loon in natura moet een soort waardebepaling plaatsvinden als het gaat om belaste vergoedingen en verstrekkingen. Hoe werkt die waardebepaling precies?
Lees meerWelke verschillende typen beoordelingsgesprekken zijn er?
Zijn er verschillende methoden om een beoordelingsgesprek te voeren en wat zijn daarvan de voor- en nadelen?
Lees meer